Moso Bamboo Excellence vloerdelen

Met ultra matte Bona Raw lak.

Moso Bamboo Excellence vloerplanken kwamen in 2021 nieuw in het assortiment. Ze lijken wat op de Bambooplex vloerdelen die tot een aantal jaren terug in het Moso assortiment zaten. Het zijn dikke en grote planken, met een aantal verschillende lak afwerkingen. Er is voor deze vloerdelen een aparte brochure. Het zijn prachtige, grote, dikke en zware vloerdelen.

Soorten Moso Bamboo Excellence vloerdelen

Deze Bamboo Excellence vloerdelen zitten in het Moso asssortiment:

Het uiterlijk van Moso Bamboo Excellence vloeren

De Bamboo Excellence is in een aantal verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar:

  • caramel side pressed bamboe, licht geborsteld oppervlak, extra mat gelakt met Platinum lak (productcode bf-ex470B)
  • caramel side pressed bamboe, glad oppervlak, transparant lichtgrijs extra mat gelakt met Palladium lak (productcode bf-ex470-02)
  • naturel density bamboe, glad oppervlak, transparant grijs extra mat gelakt met Silver lak (productcode bf-ex200-02)
  • caramel density bamboe, licht geborsteld, transparante extra matte warm gekleurde Gold lak (productcode bf-ex250b-03)

Meer over het uiterlijk van Moso bamboe vloeren.

Randen van Bamboo Excellence vloerdelen

De twee side pressed Bamboo Excellence delen zijn scherp gekant, die hebben dus géén velling. De density Bamboo Excellence vloerdelen hebben een nanovelling. Deze velling is miniem, slechtts ca. 0,1 mm en is dus net zichtbaar. Een velling is een kleine afschuining aan de zijkanten van de plank, waardoor je een klein v-vormig groefje tussen de planken krijgt.

Meer over de randen van bamboe vloeren.

De afmeting van Moso Bamboo Excellence vloerdelen

  • De Bamboo Excellence planken met een glad of een geborsteld oppervlak en hebben een afmeting van 18 cm breed, 2m40 lang en 15 mm dik. De Excellence vloerdelen zijn verpakt per 3,024 m2 oftwel 7 planken. Een pak weegt ongeveer 31 kilo, een pak met density vloerdelen weegt zelfs 35 kilo.

Verkoop alleen per doos/pak. Houd er rekening mee dat je iets meer nodig hebt dan je netto vloer oppervlak, meestal tot ca. 5% extra. i.v.m zaagverlies.

Meer over de afmetingen van Moso bamboe vloerdelen en de verpakking van Moso bamboe vloerdelen.

Opbouw van de Moso Bamboo Excellence vloerdelen

Alle Bamboo Excellence vloerdelen hebben een toplaag van bamboe, 4 mm voor de side pressed bamboe delen en 3,6 mm voor de density vloerdelen. Daaronder zit een laag stabiel berken multiplex.

Meer over de opbouw van Moso bamboe vloerdelen.

Afwerking van de Bamboo Excellence vloerdelen

Alle Bmaboo Excellence bamboe vloerdelen zijn gelakt met ultra matte Bona lak (105 g/m2), je hoeft ze na het leggen dus niet meer na te behandelen.

Meer over de afwerking van Moso bamboe vloeren.

Het leggen van Moso Bamboo Excellence vloerdelen

Bamboo Excellence vloerdelen kunnen zowel zwevend als vol verlijmd gelegd worden. Bij zwevend leggen heb je een ondervloer nodig, bij vol verlijmd leggen heb je lijm nodig, geen ondervloer.
Als je de vloer wilt laten leggen is zwevend leggen is goedkoper dan vol verlijmd leggen. De vloerdelen hebben een mes-en-groef aansluiting.

Meer over het zelf leggen of laten leggen van je bamboe vloer. Zie ook de leginstructie.

Bamboo Excellence vloerdelen op vloerverwarming

Bamboo Excellence vloerdelen kunnen op vloerverwarming gelegd worden, als ze vol verlijmd worden. Voor een vloerverwarming geldt een maximum waarde voor de warmteweerstand van de vloerdelen. Door de dikte en de opbouw (veel laagjes in de multiplex) is de warmteweerstand relatief hoog: de Rc-waarde) is 0,13 m2K/W voor de side pressed delen en 0,14 m2K/W voor de density Excellence vloerdelen. Dat betekent dat deze delen voor de meeste sooorten vloerverwarming de warmte te traag doorgeven.
Een alternatief voor de side pressed Excellence vloerdelen zijn onze XL planken.

Meer over bamboe vloeren op vloerverwarming en op vloerkoeling.

Onderhoud van Bamboo Excellence vloerdelen

De gelakte Bamboo Excellence vloerdelen kan je gewoon  stofzuigen en zonodig afnemen met weinig water, gebruik dan een speciaal vloeren reinigingsmiddel of bijvoorbeeld Ecovert vloerzeep of doodgewone vloeibare groene zeep, in ieder geval niet met een agressief of schurend middel. Als je kleine krasjes in de lak krijgt kun je die meestal wegwerken met een polish. Poets de polish niet te fanatiek uit als je geen glimmende vloer wilt.

Meer over het onderhoud van bamboe vloeren.

De duurzaamheid van Moso Bamboo Excellence vloerdelen

Bamboo Excellence bamboe vloerdelen bestaan niet voor 100% uit bamboe en zijn daarom een minder duurzame keuze dan een 100% bamboe vloer, deze delen zijn gegarandeerd CO2 positief. Het is nog wel steeds een betere keuze dan bijvoorbeeld een 100% eiken vloerdeel.

Meer over bamboe vloeren en duurzaamheid.

De hardheid van Moso Bamboo Excellence vloerdelen

De Brinell hardheid  van de density Bamboo Excellence vloerdelen  ≥ 9,5 kg/mm2 (ruim tweemaal harder dan eiken), van de side pressed delen is dat ≥ 4 kg/mm2 (iets harder dan eiken).

Zie ook: Hoe hard is een bamboe vloer?

De garantie op Bamboo Excellence vloerdelen

De garantie van Moso op de Bamboo Excellence bamboe vloerdelen – bij normaal particulier gebruik – is 30 jaar.

Meer over garantie op Moso bamboe vloeren.

Wat kost een Moso Bamboo Excellence vloer?

De prijs die hierboven bij elk type Bamboo Excellence vloerdeel genoemd wordt is de prijs voor de vloerdelen. Dat is dus is dus de prijs exclusief vervoer, ondervloer of lijm, randafwerking (afdeklat of plint, materiaal en kosten plaatsing) en de kosten voor de legger (als je dat niet zelf doet). De kosten voor de legger zijn de kosten voor het leggen van de vloer en het plaatsen van de randafwerking. Behalve de kosten van de vloerdelen heb je kosten voor:

  • als je niet zelf legt: het leggen (zwevend leggen of vol verlijmd leggen),
  • ondervloer (bij zwevend leggen) of lijm en eventueel voorstrijk (bij vol verlijmen),
  • voor de randafwerking (plint of afdeklat), de kosten voor de materialen, eventueel kosten voor het monteren, en
  • het vervoer.

Meer over wat kost een bamboe vloer?

Moso Bamboo Excellence vloerdelen bestellen

De Bamboo Excellence bamboe vloerdelen kun je bij ons in de winkel bestellen, of per mail. Let op, de prijs is per m2, niet per pak. De pakinhoud kan per vloerdeel verschillen. Deze vloerdelen zijn nieuw in het assortiment, kan kan daarom zijn dat ze niet altijd op korte termijn leverbaar zijn.

Meer informatie over een Moso bamboe vloer bestellen.

Goedkopere restpartij Moso Bamboo Excellence vloeren via onze Outlet

In onze winkel in Amsterdam kunnen we je alles vertellen over bamboe vloeren en daar kun je alle reguliere (gewone, niet-outlet) bamboe vloeren bestellen. Je kunt je vloer ook per mail bestellen, maar de meeste klanten komen eerst even langs. Naast de winkel hebben we ook de Bamboe Vloeren Outlet, die bevindt zich niet in Amsterdam maar in De Goorn, een half uurtje boven Amsterdam. In de Outlet zijn regelmatig goedkopere restpartijen beschikbaar, het complete aanbod staat online. Er is misschien niet altijd precies bij wat je zoekt, of misschien is er niet genoeg van op voorraad, en op is op, maar het loont wel de moeite om even te kijken.

Deze Bamboo Excellence vloerdelen zijn nieuw in het Moso assortiment en daarom (nog) niet beschikbaar als restpartij.

Informatie van fabrikant Moso over Bamboo Excellence vloerdelen