Moso Finebamboo vloerdelen

De Finebamboo is per 1 januari 2021 bij Moso uit het assortiment, dat betekent dat we het niet meer kunnen bestellen voor je. Er zijn nog wel af en toe restpartijen van dit fineerparket, die we in onze Bamboe Vloeren Outlet aan kunnen bieden voor 27,50 per m2. Op is op.

De Moso Finebamboo heeft in tegenstelling tot de andere bamboe vloerdelen van Moso geen dikkere bamboe toplaag van een paar millimeter maar een dunne fineer toplaag van 0,6 mm. Hierdoor is dit een goedkopere plank dan de Topbamboo. Door het kliksysteem is de vloer makkelijk zelf te leggen.

Om ervoor te zorgen dat de dunne bamboe fineerlaag niet beschadigt zit er een heel harde HDF onderlaag onder en is de plank afgewerkt met harde lak.

Let op: de Moso Finebamboo is géén laminaat. Bij laminaat heb je een plastic/geprinte bovenkant waarbij je een patroon telkens terug ziet komen. Bij de Finebamboo is elk plankje anders.

Soorten Moso Finebamboo vloerdelen

Er is op dit moment maar één soort Finebamboo:

Het uiterlijk van Moso Finebamboo vloeren

Op dit moment is het fineerparket alleen leverbaar met een gelakt caramel side pressed bamboe toplaag. Voorheen waren er meer uitvoeringen. Kijk voor meer uiterlijken eens bij de Topbamboo.

Meer over het uiterlijk van Moso bamboe vloeren.

Randen van Finebamboo vloerdelen

De Moso Bamboo Forest vloerdelen hebben een kleine velling. Een velling is een kleine afschuining rondom aan de zijkanten, waardoor je een kleine v-vormige groef tussen de planken krijgt.

Meer over de randen van bamboe vloeren.

De afmeting van Moso Finebamboo vloerdelen

  • De afmeting van de Finebamboo planken is 1m22 lang, 19 cm breed en 9,3 mm dik. In een pak zitten 10 planken, dat is 2,318 m2. Een pak weegt ongeveer 18 kilo.

Verkoop alleen per pak. Houd er rekening mee dat je iets meer nodig hebt dan je netto vloer oppervlak, meestal tot ca. 5% extra. i.v.m zaagverlies.

Let op, een tijdje terug waren er ook gefineerde bamboe vloerdelen maar in een iets andere maat, controleer of je echt dezelfde planken hebt als je een aanvulling voor een bestaande vloer zoekt.

Meer over de afmetingen van Moso bamboe vloerdelen en de verpakking van Moso bamboe vloerdelen.

Opbouw van de Moso Finebamboo vloerdelen

De Finebamboo vloerdelen bestaan van onder tot boven uit:

  • onderop: een dun laagje tegenfineer (voor de stabiliteit),
  • daarop een laag met heel stijf en hard HDF, met aan de randen een kliksysteem,
  • daarop een fineerlaag bamboe van ca. 0,6 mm dik,
  • en bovenop meerdere lagen harde lak.

Meer over de opbouw van Moso bamboe vloerdelen.

Afwerking van de Finebamboo vloerdelen

De Finebamboo planken zijn afgewerkt met lak. Dat betekent dat je na het leggen gelijk klaar bent, de vloer hoeft niet nabehandeld te worden.

Meer over de afwerking van Moso bamboe vloeren.

Het leggen van Moso Finebamboo vloerdelen

De Finebamboo vloer kan zowel zwevend (met ondervloer) als vol verlijmd (vastgeplankt aan de ondergrond) gelegd worden. Wel is het door het kliksysteem moeilijker om de vloer vol verlijmd te leggen.
Als je de vloer wilt laten leggen is zwevend leggen is goedkoper dan vol verlijmd leggen.

Meer over het zelf leggen of laten leggen van je bamboe vloer. Zie ook de leginstructie voor Moso bamboe vloeren.

Finebamboo vloerdelen op vloerverwarming

Finebamboo vloerdelen kunnen op vloerverwarming gelegd worden, als ze vol verlijmd worden. Voor een vloerverwarming geldt een maximum waarde voor de warmteweerstand van de vloerdelen. De warmte weerstand van deze delen is niet bekend maar is vergelijkbaar met die van Topbamboo.

Meer over bamboe vloeren op vloerverwarming en op vloerkoeling.

Onderhoud van Finebamboo vloerdelen

De gelakte Bamboo Forest vloerdelen kan je gewoon  stofzuigen en zonodig afnemen met weinig water, gebruik dan een speciaal vloeren reinigingsmiddel of bijvoorbeeld Ecovert vloerzeep of doodgewone vloeibare groene zeep, in ieder geval niet met een agressief of schurend middel. Géén chemische of bijtende middelen gebruiken.
De lak afwerking kan je bij slijtage bijwerken door de vloer heel voorzichtig op te ruwen en dan een nieuwe laklaag aan te brengen. De vloer kan door de dunne toplaag echter niet geschuurd worden.

Meer over het onderhoud van bamboe vloeren.

De duurzaamheid van Moso Finebamboo vloerdelen

Deze vloerdelen bestaan niet voor 100% uit bamboe en zijn daarom een minder duurzamer keuze dan een geheel bamboe vloer.

Meer over bamboe vloeren en duurzaamheid.

De hardheid van FineBamboo vloerdelen

De Brinell hardheid  van deze planken is niet bekend maar waarschijnlijk vergelijkbaar met die van de Topbamboo.

Zie ook: Hoe hard is een bamboe vloer?

De garantie op Finebamboo vloerdelen

De garantie van Moso op de Finebamboo vloerdelen – bij normaal huishoudelijk gebruik – is 5 jaar.

Meer over garantie op Moso bamboe vloeren.

Wat kost een Moso Finebamboo vloer?

De prijs die hierboven bij elk type Finebamboo vloerdeel genoemd wordt is de prijs voor de vloerdelen. Dat is dus is dus de prijs exclusief vervoer, ondervloer of lijm, randafwerking (afdeklat of plint, materiaal en kosten plaatsing) en de kosten voor de legger (als je dat niet zelf doet). De kosten voor de legger zijn de kosten voor het leggen van de vloer en het plaatsen van de randafwerking. Behalve de kosten van de vloerdelen heb je kosten voor:

  • als je niet zelf legt: het leggen (zwevend leggen of vol verlijmd leggen),
  • ondervloer (bij zwevend leggen) of lijm en eventueel voorstrijk (bij vol verlijmen),
  • voor de randafwerking (plint of afdeklat), de kosten voor de materialen, eventueel kosten voor het monteren, en
  • het vervoer.

Meer over wat kost een bamboe vloer?

Moso Finebamboo vloerdelen bestellen

De Finebamboo bamboe vloerdelen kun je bij ons in de winkel bestellen, of per mail. Let op, de prijs is per m2, niet per pak. De Bamboo Forest vloerdelen worden verkocht per pak van 2,318 m2.

Meer informatie over een Moso bamboe vloer bestellen.

Goedkopere restpartij Moso Finebamboo vloeren via onze Outlet

In onze winkel in Amsterdam kunnen we je alles vertellen over bamboe vloeren en daar kun je alle reguliere (gewone, niet-outlet) bamboe vloeren bestellen. Je kunt je vloer ook per mail bestellen, maar de meeste klanten komen eerst even langs. Naast de winkel hebben we ook de Bamboe Vloeren Outlet, die bevindt zich niet in Amsterdam maar in De Goorn, een half uurtje boven Amsterdam. In de Outlet zijn regelmatig goedkopere restpartijen beschikbaar, het complete aanbod staat online. Er is misschien niet altijd precies bij wat je zoekt, of misschien is er niet genoeg van op voorraad, en op is op, maar het loont wel de moeite om even te kijken.

Informatie van fabrikant Moso over Finebamboo vloerdelen