kasten

Speciaal obweorpen dressoir met bamboe deuren en distel zeefdruk, van Happy-go-lucky.
Speciaal ontworpen dressoir met bamboe deuren en distel zeefdruk, van Happy-go-lucky.

Er is een aantal manieren om een kast te krijgen precies zoals je hem hebben wilt: 1) laten maken door de timmerman, 2) samenstellen uit  bestaande kastelementen van fabrikanten, of 3) een combinatie van beide.

De eerste mogelijkheid, een kast helemaal door een timmerman in elkaar laten zetten, bied je de meeste keuzes en mogelijkheden. Alle maten, materialen en afwerking zijn dan te kiezen. We denken graag met je mee over het ontwerp. Dit is ook de kostbaarste optie, want kasten maken is behoorlijk arbeidsintensief.

Slaapkamerkast met afgeronde hoeken van Novamobili, mat wit gelakt.
Slaapkamerkast met afgeronde hoeken van Novamobili, mat wit gelakt.

Een tussenweg is om een kast deels uit bestaande elementen te maken, en bijvoorbeeld alleen de deuren van bamboe of hout door de timmerman er bij te laten maken. Zeker als je alleen de fronten van de kast ziet, is dit een mooie maar toch nog economische oplossing.

We kunnen ook Italiaanse kasten van fabrikanten Novamobili en Battistella leveren. Deze kasten kunnen we tot in detail samenstellen: met een 3D programma kunnen we elk plankje op de juiste plek zetten. De afmetingen van een flink aantal elementen kunnen aangepast worden, waardoor je meestal  heel dicht bij de gewenste afmetingen  in de buurt komt.