Alle soorten Moso bamboe platen

2 cm natruel sidepressed tafelblad
Bamboe tafelblad, naturel sidepressed 2 cm .

Bamboe plaatmateriaal is geschikt om bijvoorbeeld meubels mee te maken. Door de opbouw in latjes zijn ook de zijkanten boeiend. Alle bamboe platen zijn massief en van 100% bamboe.

Bamboe is harder dan eiken maar wel met gewoon (maar wel écht scherp) gereedschap te bewerken. Zie de prijslijst voor een overzicht van de Moso bamboe platen. De dunne 1-laags platen gebruik je om mee te bekleden, met 20 mm plaat kun je een op meerdere punten ondersteund tafelblad maken, met de 38 en 40 mm plaat maak je tafelbladen die maar op een paar punten ondersteund hoeven te worden. En de extra lange platen (3m10 en 4m lang) zijn geschikt voor bamboe aanrechtbladen.

Bamboe platen kunnen niet gebogen worden, daarvoor zijn ze te stijf en te stevig, ze breken eerder dan ze buigen.
Verkoop per plaat, prijs exclusief bezorgkosten. De platen kunnen – na bestelling en betaling – worden opgehaald in onze de Bamboe Vloeren Outlet in De Goorn. Let op: bamboe platen zijn zwaar, een 4 cm dikke plaat van 1m22 x 2m44 weegt ruim 80 kilo.

We kunnen een plaat eventueel al voor je op maat zagen, maar daarvoor moeten we de plaat eerst van Moso meenemen naar onze werkplaats, want bij Moso zelf kan er niet gezaagd worden. Een zaagsnede is ca 3-5 mm breed. Na het zagen kunnen de plaatdelen in onze Outlet in De Goorn opgehaald worden. Kosten van het zagen afhankelijk van de bewerkelijkheid, kosten op aanvraag.

Als je een tafelblad gaat maken moet de plaat eerst nog flink geschuurd worden, wij schuren minimaal 1 uur op een plaat. Daarna moet er net als bij hout een velling aan (een heel klein iets afgeschuind randje, anders is de rand vlijmscherp en beschadigt snel). Uiteindelijk moet het blad nog worden gelakt of geolied. Desgewenst kunnen wij een plaat voor je schuren, vellingen en afwerken met lak of olie. Prijs op aanvraag.

Kijk voor het assortiment aan platen en prijzen op de platen prijslijst.