Moso Bamboo Supreme vloerdelen

Natuurel side pressed Bamboo Supreme

De Moso Bamboo Supreme is gemaakt om vol te verlijmen. Je lijmt elk plankje aan de vloer vast, je kunt deze vloer niet zwevend leggen. De Bamboo Supreme is uitermate geschikt om op vloerverwarming te leggen. Deze planken zijn verkrijgbaar in de zes standaard bamboe uiterlijken:

 • caramel side presssed (bruin, smalle latjes), onbehandeld, voorgeolied of gelakt.
 • caramel plain pressed (bruin, bredere latjes), onbehandeld, voorgeolied of gelakt.
 • caramel density (bruin, geperste structuur), voorgeolied of gelakt.
 • naturel side presssed (blond ,smalle latjes), voorgeolied of gelakt.
 • naturel plain pressed (blond, bredere latjes), voorgeolied of gelakt.
 • naturel density (blond, geperste structuur), voorgeolied of gelakt.

Alle Bamboo Supreme vloerdelen zijn van 100% bamboe en opgebouwd uit twee lagen bamboe. Het zijn relatief kleine planken.
Ook de Bamboo Industriale is heel geschikt voor op vloerverwarming.

Soorten Moso Bamboo Supreme vloerdelen

Deze Bamboo Supreme vloerdelen zitten in het Moso asssortiment:

Het uiterlijk van Moso Bamboo Supreme vloeren

Caramel density Bamboo Supreme

Bamboo Supreme is er in de zes de standaard uiterlijken. Deze delen zijn er niet met gekleurde lak of met bijzondere structuren.

Meer over het uiterlijk van Moso bamboe vloeren.

Randen van Bamboo Supreme vloerdelen

Alle side pressed en plain pressed Moso Bamboo Supreme vloerdelen zijn scherp gekant en hebben geen velling. De density Bamboo Supleme plankjes hebben wel een nanovelling, dat is een heel kleine velling. Een velling is een kleine afschuining rondom aan de zijkanten, waardoor je een kleine v-vormige groef tussen de planken krijgt.

Meer over de randen van bamboe vloeren.

De afmeting van Moso Bamboo Supreme vloerdelen

 • De side pressed en plain pressed bamboe Bamboo Supreme vloerdelen zijn 9,5 cm breed, 97 cm  lang en 10 mm dik. In een pak zitten 36 planken en 3,317 m2. Een pak weegt ongeveer 23 kg.
 • De density (geperste bamboe) vloerdelen hebben een afmeting van 9,6 cm breed, 92 cm lang lang en 10 mm dik, in een pak van 24 planken zit 2,12 m2 en een pak weegt ongeveer 17 kilo.

Verkoop alleen per pak. Houd er rekening mee dat je iets meer nodig hebt dan je netto vloer oppervlak, meestal tot ca. 5% extra. i.v.m zaagverlies.

Meer over de afmetingen van Moso bamboe vloerdelen en de verpakking van Moso bamboe vloerdelen.

Opbouw van de Moso Bamboo Supreme vloerdelen

Alle Bamboo Supreme delen hebben een tweelaags opbouw en zijn van 100% bamboe. De onderste laag bamboe is dwars verlijmd. De dikte van de bovenste laag is ca. 4 mm.

Meer over de opbouw van Moso bamboe vloerdelen.

Afwerking van de Bamboo Supreme vloerdelen

Caramel side pressed Bamboo Supreme

Alleen de side pressed caramel en de plain pressed caramel Bamboo Supreme is onbehandeld verkrijgbaar.  Deze delen moeten na het leggen nog behandeld worden met een (hardwax)olie of lak. Desgewenst kan je een kleurolie naar keuze aanbrengen. Als je echter voor transparante lak of olie kiest dan is het voordeliger om voorgeoliede of gelakte delen te nemen.

De gelakte Bamboo Supreme vloerdelen zijn gelakt met 225 gram Bona Naturale lak (extra mat) per m2. De voorgeoliede delen zijn geolied met Woca olie en luchtgedroogd. Na het leggen direct éénmaal na-oliën.

Meer over de afwerking van Moso bamboe vloeren.

Het leggen van Moso Bamboo Supreme vloerdelen

Bamboo Supreme vloerdelen kunnen alléén vol verlijmd gelegd worden.
Je hebt dan geen ondervloer nodig maar wel lijm en – afhankelijk van de ondergrond – primer. Ook moet de ondergrond redelijk glad zijn.

Meer over het zelf leggen of laten leggen van je bamboe vloer. Zie ook de leginstructie voor Bamboo Supreme vloeren.

Bamboo Supreme vloerdelen op vloerverwarming

Bamboo Supreme vloerdelen zijn erg geschikt voor vloerverwarming omdat ze een lage warmteweerstand hebben, ze laten dus makkelijker de warmte door. Voor een vloerverwarming geldt een maximum waarde voor de warmteweerstand van de vloerdelen. Welke waarde dat is kan je navragen bij de aannemer of installateur. De warmte weerstand is 0,0588 m2K/W voor de side pressed en plain pressed Bamboo Supreme vloerdelen, en 0,0471 m2K/W voor de density Bamboo Supreme vloerdelen.

Meer over bamboe vloeren op vloerverwarming en op vloerkoeling.

Onderhoud van Bamboo Supreme vloerdelen

De gelakte Bamboo Supreme vloerdelen kan je gewoon  stofzuigen en zonodig afnemen met weinig water, gebruik dan een speciaal vloeren reinigingsmiddel of bijvoorbeeld Ecovert vloerzeep of doodgewone vloeibare groene zeep, in ieder geval niet met een agressief of schurend middel. Als je kleine krasjes in de lak van je  bamboe vloerdelen krijgt kun je die meestal wegwerken met een polish. Poets die niet te fanatiek uit als je geen glimmende vloer wilt.

De onbehandelde Bamboo Supreme vloerdelen kan je naar wens af (laten) werken, met transparante of gekleurde (hardwax)olie of met lak.

De voorgeoliede Bamboo Supreme vloerdelen moet je direct na het leggen (laten) na-oliën. Als de vloer schraal wordt dan bijwerken met onderhoudsolie.

Meer over het onderhoud van bamboe vloeren.

De duurzaamheid van Moso Bamboo Supreme vloerdelen

Bamboo Supreme bamboe vloerdelen bestaan voor 100% uit bamboe en zijn daarom een duurzamer keuze dan een deels bamboe vloer of een houten vloer. Deze delen zijn gegarandeerd CO2 positief.

Meer over bamboe vloeren en duurzaamheid.

De hardheid van Moso Bamboo Supreme vloerdelen

De Brinell hardheid  van de side pressed en plain pressed Bamboo Supreme vloerdelen  ≥ 4 kg/mm2 (iets harder dan eiken), voor de density Bamboo Supreme vloerdelen ≥ 9,5 kg/mm2 (harder dan het hardste tropisch hardhout).

Zie ook: Hoe hard is een bamboe vloer?

De garantie op Bamboo Supreme vloerdelen

De garantie van Moso op de Bamboo Supreme bamboe vloerdelen – bij normaal gebruik – is 30 jaar.

Meer over garantie op Moso bamboe vloeren.

Wat kost een Moso Bamboo Supreme vloer?

Bamboo Supreme als sportvloer

De prijs die hierboven bij elk type Bamboo Supreme vloerdeel genoemd wordt is de prijs voor de vloerdelen. Dat is dus is dus de prijs exclusief vervoer, lijm, eventueel primer, randafwerking (afdeklat of plint, materiaal en kosten plaatsing) en de kosten voor de legger (als je dat niet zelf doet). De kosten voor de legger zijn de kosten voor het leggen van de vloer en het plaatsen van de randafwerking. Behalve de kosten van de vloerdelen heb je kosten voor:

 • als je niet zelf legt: het leggen (vol verlijmd),
 • lijm en eventueel voorstrijk/primer,
 • voor de randafwerking (plint of afdeklat), de kosten voor de materialen, eventueel kosten voor het monteren, en
 • het vervoer.

Meer over wat kost een bamboe vloer?

Moso Bamboo Supreme vloerdelen bestellen

De Bamboo Supreme bamboe vloerdelen kun je bij ons in de winkel bestellen, of per mail. Let op, de prijs is per m2, niet per pak. De pakinhoud kan per vloerdeel verschillen. De side pressed en plain pressed Bamboo Supreme vloerdelen worden verkocht per pak van 3,317 m2, de density Bamboo Supreme vloerdelen per pak van 2,12 m2 .

Oudere Bamboo Supreme vloerdelen hadden vaak en iets andere afmeting. let hierop als je een aanvulling voor een oudere vloer, let hierop als je een aanvulling bestelt.

Meer informatie over een Moso bamboe vloer bestellen.

Goedkopere restpartij Moso Bamboo Supreme vloeren via onze Outlet

In onze winkel in Amsterdam kunnen we je alles vertellen over bamboe vloeren en daar kun je alle reguliere (gewone, niet-outlet) bamboe vloeren bestellen. Je kunt je vloer ook per mail bestellen, maar de meeste klanten komen eerst even langs. Naast de winkel hebben we ook de Bamboe Vloeren Outlet, die bevindt zich niet in Amsterdam maar in De Goorn, een half uurtje boven Amsterdam. In de Outlet zijn regelmatig goedkopere restpartijen beschikbaar, het complete aanbod staat online. Er is misschien niet altijd precies bij wat je zoekt, of misschien is er niet genoeg van op voorraad, en op is op, maar het loont wel de moeite om even te kijken.

Informatie van fabrikant Moso over Bamboo Supreme vloerdelen