Het uiterlijk van bamboe vloeren en platen: kleuren en structuren

Er zijn twee bamboe kleuren: naturel (“blond”) en caramel (bruin) en de nieuwe kleur ecru (ertussenin). Er zijn drie verschillende structuren: side pressed (smalle latjes), plain pressed (bredere latjes) en density (geperste vezel structuur, geen latjes meer zichtbaar). Door het persen wordt de kleur van de density structuur wat donkerder. De precieze kleur van een vloer kan van partij tot partij verschillen.

Naturel bamboe kleur

Dit is de lichtste kleur, wat wordt bereikt door de bamboe strips iets te bleken. Er zijn drie structuren in deze kleur: 1) side pressed (met smalle latjes), 2) plain pressed (met bredere latjes) en 3) high density (of korter: density, losse vezels, geen latjes, wat donkerder).

Naturel bamboe kleur, side pressed (smalle latjes) structuur

Naturel bamboe kleur, plain pressed (brede latjes) structuur

Naturel plain pressed bamboe

Naturel bamboe kleur, density (geperste) structuur


Ecru bamboe kleur

Deze kleur is sinds 2023 nieuw in het assortiment. Er is nog geen density (geperste) bamboe vloerdeel of plaat in de ecru kleur, wel is deze kleur er in de side pressed en plain pressed structuur. De ecru bamboe kleur wordt gemaakt door de bamboe strips iets te stomen. Hierdoor worden ze lichtbruin en verdwijnt de gelige tint.

Ecru bamboe kleur, side pressed (smalle latjes) structuur

Ecru bamboe kleur, plain pressed (brede latjes) structuur


Caramel bamboe kleur

Voor deze kleur worden de strips wat langer gestoomd dan de ecru kleur, daardoor kleuren ze warm bruin. Net als de naturel kleur heb je caramel bamboe vloeren en platen in de structuren side pressed, plain pressen en density.

Caramel side pressed bamboe

Caramel bamboe kleur, side pressed (smalle latjes) structuur

Caramel bamboe kleur, plain pressed (brede latjes) structuur

caramel plain pressed

Caramel bamboe kleur, density (geperste) structuur


Overige kleuren en structuren

Tiger bamboe

In de gestreepte Tiger structuur worden caramel en naturel vezels gemengd en samengeperst. Tiger is alleen leverbaar als 3-laags 2 cm dikke plaat, niet als vloerdeel.

De caramel density bamboe kan door een thermische behandeling extra donker gemaakt worden. Er zijn op dit moment geen vloerdelen en platen meer van verkrijgbaar, maar soms wel onze Outlet

Choclate density of thermo density bamboe