Moso Bamboo X-treme terrasdelen

Bamboo X-treme terrasplanken

Deze Bamboo X-treme van Moso is de enige bamboe die je echt buiten kunt gebruiken. Door een thermische behandeling is deze bamboe bestand tegen zon, weer en wind. Daarom is deze bamboe prima bruikbaar als terrasdelen of als steigerplanken. X-treme is hét ecologische alternatief voor hardhouten terrasplanken en steigerdelen.

Bamboo X-treme is door de behandeling donkerbruin. De planken hebben dus altijd dezelfde kleur, alleen zijn de geoliede iets donkerder dan de onbehandelde. Als je de planken regelmatig in de olie zet blijven ze donker, anders worden ze in ongeveer anderhalf jaar tijd lichtgrijs.

Vergrijzing Bamboo X-treme terrasdelen

Bamboo X-treme bamboe terrasplanken van Moso. Links met de geribbelde en rechts met de gladde kant boven.

In onze Bamboe vloeren Outlet hebben we regelmatig aanbiedingen bamboe voor buiten. Dit zijn restpartijen. Niets mis mee, maar op=op, en in de Outlet zijn ze een stuk voordeliger dan het reguliere/gewone aanbod. De prijzen van het gewone/reguliere aanbod vind je hier.

Niet alle maten terrasdelen van Moso zijn altijd leverbaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Opbouw en vorm

Bamboo X-treme, doorsnede terrasplank
Bamboo X-treme, doorsnede terrasplank

De planken zijn éénlaags en gemaakt bamboe vezels, dat is duidelijk zichtbaar als je een doorgezaagde plank ziet. De planken zijn erg zwaar en solide.

De terrasdelen hebben groeven aan de lange zijkanten en een mes-en-groef aan de korte kanten. De eindplank (alleen in 20 mm dik verkrijgbaar) heeft geen groef aan de lange zijde.

Installatie

Bamboo X-treme clip

Voor het plaatsen van de terrasplanken kan je de speciale clips gebruiken. Deze zijn van gehard roestvrijstaal en ze zijn donkerbruin van kleur. De clips zet je vast op de onderbalken en ze vallen weg tussen de terrasdelen. De clips zijn verkrijgbaar per doosje van 90 clips en schroeven met een schroef-bitje erbij. Met een doosje clips kan je ca. 4,5 m2 (18-20 stks/m2) terrasplanken van 137 mm breed leggen en ca. 5 m2 (15-17 stks/m2) planken van 155 mm breed, of ca. 5,8 m2 (13-15 stks/m2) planken van 178 mm breed. Let op, er zijn verschillende clips voor terrasdelen van 18 en van 20 mm dik.

Je kan natuurlijk ook rvs schroeven gebruiken, dat kost een stuk minder minder dan de clips, maar die schroeven zie je wel zitten.

X-treme terrasdelen, installatie met clip
X-treme terrasdelen, installatie met clip

De onderbalken hebben aan de uiteinden een inkeping. Twee inkepingen zijn makkelijk op elkaar te monteren en zo kan je eenvoudig een balk verlengen. Plaats de onderbalken niet direct in of op de grond of in de de nattigheid, maar zorg dat er wat onder staat.

Bamboo X-treme onderbalk voor terras
Bamboo X-treme onderbalk voor terras

Alle informatie over Bamboo X-treme op een rijtje

Informatie van fabrikant Moso

Voordeliger restpartijen