Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen

De Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen zijn een breder dan de Bamboo Elite vloerdelen en hebben een clicksysteem in plaats van een mes-en-groef verbinding. De Bamboo Elite Premium is een nieuw product en is op dit moment leverbaar in de volgende uitvoeringen:

  • caramel side presssed (bruin, smalle latjes) met lak of olie,
  • naturel side presssed (blond,smalle latjes) met transparant witte lak,
  • caramel density (bruine, geperste structuur) en
  • naturel density met transparant witte lak.

Alle Bamboo Elite Premium vloerdelen zijn van 100% bamboe. 

Soorten Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen

Deze Bamboo Elite Premium vloerdelen zitten in het Moso asssortiment:

Het uiterlijk van Moso Bamboo Elite Premium vloeren

Bamboo Elite Premium is er in naturel side perssed met witte lak, in caramel side pressed (lak of olie), caramel density (lak) én transparant wit gelakte naturel density.

Meer over het uiterlijk van Moso bamboe vloeren.
Bekijk ook de Bamboo Elite vloeren.

De extra brede Bamboo Elite Premium, naturel density met een transparant witte lak.

Randen van Bamboo Elite Premium vloerdelen

Alle gelakte Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen hebben een nanovelling. Een velling is een kleine afschuining rondom aan de zijkanten, waardoor je een kleine v-vormige groef tussen de planken krijgt. Een nanovelling is een héél kleine velling.

Meer over de randen van bamboe vloeren.

Bamboo Elite caramel density, gelakt

De afmeting van Moso Bamboo Elite
Premium vloerdelen

  • De side pressed Bamboo Elite Premium vloerdelen zijn 19 cm breed, 1m96 lang en 15 mm dik. In een pak zitten 8 planken en 2,979 m2. Een pak weegt ongeveer 26 kg.
  • De density (geperste bamboe) vloerdelen hebben een afmeting van 15 cm breed, 1m85 lang en 15 mm dik, in een pak van 6 planken zit 2,109 m2 en een pak weegt ongeveer 26 kilo.

Verkoop alleen per pak. Houd er rekening mee dat je iets meer nodig hebt dan je netto vloer oppervlak, meestal tot ca. 5% extra. i.v.m zaagverlies.

Meer over de afmetingen van Moso bamboe vloerdelen en de verpakking van Moso bamboe vloerdelen.

Opbouw van de Moso Bamboo Elite
Premium vloerdelen

Alle Bamboo Elite Premium delen hebben een drielaags opbouw en zijn van 100% bamboe. De middelste laag bamboe is dwars verlijmd. De dikte van de bovenste laag is ca. 5 mm voor de side pressed Bamboo Elite vloerdelen,  en bij de density Bamboo Elite delen is de dikte van de toplaag ca. 3 mm.

Meer over de opbouw van Moso bamboe vloerdelen.

Moso Bamboo Elite Premium, met caramel side pressed bovenlaag. Leverbaar met lak of olie afwerking.

Afwerking van de Bamboo Elite
Premium vloerdelen

De gelakte Bamboo Elite Premium delen zijn gelakt met extra matte lak. De caramel side pressed voorgeoliede delen zijn geolied met Woca olie en luchtgedroogd. Na het leggen direct éénmaal na-oliën.

Meer over de afwerking van Moso bamboe vloeren.

Het leggen van Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen

Bamboo Elite Premium vloerdelen kunnen zowel zwevend als vol verlijmd gelegd worden.Vol verlijmd leggen is wel lastig door het kliksysteem.
Bij zwevend leggen heb je een ondervloer nodig, bij vol verlijmd leggen heb je lijm nodig, geen ondervloer.
Als je de vloer wilt laten leggen is zwevend leggen is goedkoper dan vol verlijmd leggen.

Meer over het zelf leggen of laten leggen van je bamboe vloer. Zie ook de leginstructie voor Bamboo Elite vloeren.

Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen
De Elite Premium in naturel side pressed bamboe met witte transparante lak.

Bamboo Elite
Premium vloerdelen op vloerverwarming

Bamboo Elite Premium vloerdelen kunnen op vloerverwarming gelegd worden, als ze vol verlijmd worden. Voor een vloerverwarming geldt een maximum waarde voor de warmteweerstand van de vloerdelen. De warmte weerstand van deze delen is nog niet bekend, maar is vergelijkbaar met die van de Bamboo Elite delen.
In kleinere ruimten kun je Bamboo Elite Premium eventueel zwevend leggen op vloerverwarming, met een ondervloer die speciaal geschikt is voor vloerverwarming, al wordt dat niet door Moso gegarandeerd.

Doordat de Premium delen een clicksysteem hebben zijn ze heel moeilijk vol verlijmd te leggen, daarom kan je beter kiezen voor een vloer met een mes-en-groef verbinding.

Meer over bamboe vloeren op vloerverwarming en op vloerkoeling.

Onderhoud van Bamboo Elite
Premium vloerdelen

De gelakte Bamboo Elite Premium vloerdelen kan je gewoon  stofzuigen en zonodig afnemen met weinig water, gebruik dan een speciaal vloeren reinigingsmiddel of bijvoorbeeld Ecovert vloerzeep of doodgewone vloeibare groene zeep, in ieder geval niet met een agressief of schurend middel. Als je kleine krasjes in de lak van je  bamboe vloerdelen krijgt kun je die meestal wegwerken met een polish. Poets die niet te fanatiek uit als je geen glimmende vloer wilt.

De voorgeoliede Bamboo Elite Premium vloerdelen moet je direct na het leggen (laten) na-oliën. Als de vloer schraal wordt dan bijwerken met onderhoudsolie.

Meer over het onderhoud van bamboe vloeren.

De duurzaamheid van Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen

Bamboo Elite bamboe Premium vloerdelen bestaan voor 100% uit bamboe en zijn daarom een duurzamer keuze dan een deels bamboe vloer of een houten vloer. Deze delen zijn gegarandeerd CO2 positief.

Meer over bamboe vloeren en duurzaamheid.

De hardheid van Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen

De Brinell hardheid  van de side pressed en plain pressed Bamboo Elite Premium vloerdelen  ≥ 4 kg/mm2 (iets harder dan eiken), voor de density Bamboo Elite vloerdelen ≥ 9,5 kg/mm2 (harder dan het hardste tropisch hardhout).

Zie ook: Hoe hard is een bamboe vloer?

De garantie op Bamboo Elite Premium vloerdelen

De garantie van Moso op de Bamboo Elite Premium bamboe vloerdelen – bij normaal gebruik – is 30 jaar.

Meer over garantie op Moso bamboe vloeren.

Wat kost een Moso Bamboo Elite Premium vloer?

De prijs die hierboven bij elk type Bamboo Elite Premium vloerdeel genoemd wordt is de prijs voor de vloerdelen. Dat is dus is dus de prijs exclusief vervoer, ondervloer of lijm, randafwerking (afdeklat of plint, materiaal en kosten plaatsing) en de kosten voor de legger (als je dat niet zelf doet). De kosten voor de legger zijn de kosten voor het leggen van de vloer en het plaatsen van de randafwerking. Behalve de kosten van de vloerdelen heb je kosten voor:

  • als je niet zelf legt: het leggen (zwevend leggen of vol verlijmd leggen),
  • ondervloer (bij zwevend leggen) of lijm en eventueel voorstrijk (bij vol verlijmen),
  • voor de randafwerking (plint of afdeklat), de kosten voor de materialen, eventueel kosten voor het monteren, en
  • het vervoer.

Meer over wat kost een bamboe vloer?

Moso Bamboo Elite Premium vloerdelen bestellen

De Bamboo Elite Premium bamboe vloerdelen kun je bij ons in de winkel bestellen, of per mail. Let op, de prijs is per m2, niet per pak. De pakinhoud kan per vloerdeel verschillen. De side pressed Bamboo Elite Premium vloerdelen worden verkocht per pak van 2,979 m2 en de density Bamboo Elite vloerdelen per pak van 2,109 m2.

Meer informatie over een Moso bamboe vloer bestellen.

Goedkopere restpartij Moso Bamboo Elite Premium vloeren via onze Outlet

In onze winkel in Amsterdam kunnen we je alles vertellen over bamboe vloeren en daar kun je alle reguliere (gewone, niet-outlet) bamboe vloeren bestellen. Je kunt je vloer ook per mail bestellen, maar de meeste klanten komen eerst even langs. Naast de winkel hebben we ook de Bamboe Vloeren Outlet, die bevindt zich niet in Amsterdam maar in De Goorn, een half uurtje boven Amsterdam. In de Outlet zijn regelmatig goedkopere restpartijen beschikbaar, het complete aanbod staat online. Er is misschien niet altijd precies bij wat je zoekt, of misschien is er niet genoeg van op voorraad, en op is op, maar het loont wel de moeite om even te kijken.

Informatie van fabrikant Moso over Bamboo Elite Premium vloerdelen