Bamboe vloeren

Hoewel de reuzenbamboe waarvan de Moso bamboe vloeren gemaakt worden formeel een gras is, heeft het de eigenschappen van hardhout. Door de hoge hardheid, duurzaamheid en stabiliteit is bamboe een prima grondstof voor vloeren. Een bamboe vloer heeft een uniek uiterlijk. Er is ruim keuze in uitstraling, afwerking, toepassing en afmeting.

En een bamboe vloer is ook gewoon erg mooi. Bamboe vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende uiterlijken:

Purebamboo caramel side pressed
caramel side pressed
caramel plain pressed
caramel plain pressed

caramel density

naturel side pressed
Naturel plain pressed bamboe
naturel plain pressed
Naturel density bamboe
naturel density

Bamboe kan gezien worden als een onuitputtelijke grondstof omdat het enorm snel groeit, tot wel een meter per dag. Omdat alleen de oudere stammen worden geoogst krijgt de jonge bamboe weer ruimte om te groeien. Door de groeisnelheid en de efficiënte productie neemt bamboe meer CO2 op dan er vrijkomt tijdens de verwerking en het transport. Daarom zijn alle Moso massieve bamboe vloeren gegarandeerd CO2 neutraal over de hele levenscyclus. Daarnaast zijn bamboe vloeren anti-statisch en anti-allergisch.

voorbeelden van gelegde vloeren

Plainpressed (brede stroken) naturel-kleurige bamboe vloer.
Plainpressed (brede stroken) naturel-kleurige bamboe vloer.
Bamboe hoogkant vloer, caramel keur.
Bamboe hoogkant vloer, caramel keur. Hoogkant vloeren bestaan uit pakketten latjes die op de ondervloer verlijmd, en dan gevuld en  afgeschuurd worden.