Moso Topbamboo vloerdelen

Moso Topbamboo
Moso Topbamboo, kleine voorbeeld stukjes (samples) van alle uiterlijken. Een aantal van deze varianten is niet meer leverbaar.

De Moso Topbamboo bamboe vloerdelen zijn de voordeligste serie planken in het assortiment Moso bamboe vloeren. In deze serie vloerdelen zijn er een aantal met een heel bijzonder uiterlijk, bijvoorbeeld geborsteld of geborsteld met een gekleurde lak. Ondanks de geringe dikte (10 mm) kunnen ze zowel zwevend als vol verlijmd gelegd worden.

Ga direct naar de actuele prijzen, varianten en specificaties: onze Moso bamboe vloeren prijslijst of klik op de vloeren hieronder.

Soorten Moso Topbamboo vloerdelen

Deze Topbamboo vloerdelen zitten in het Moso asssortiment:

Het uiterlijk van Moso Topbamboo vloeren

Topbamboo vloerdelen zijn er met in een groot aantal uiterlijken, zie hierboven. Er zijn de voorkomende uiterlijken zoals caramel side pressed en naturel density of caramel density. Van de caramel side pressed en de caramel density zijn er ook geborstelde varianten met een ruwer oppervlak, met transparante lak of met gekleurde lak.
Nieuw in de Topbamboo reeks waren in 2017 de planken met een “antiek”  – een enigszins verweerd – uiterlijk. Deze zijn inmiddels weer uit het assortiment. De caramel density geborstelde en wit gelakte Topbamboo is ook uit het assortiment en niet meer leverbaar.

Meer over het uiterlijk van Moso bamboe vloeren.

Randen van Topbamboo vloerdelen

Alle soorten Moso Topbamboo vloerdelen hebben een microvelling. Een velling is een kleine afschuining rondom aan de zijkanten, waardoor je een kleine v-vormige groef tussen de planken krijgt. De micro-velling valt bij de geborstelde Topbamboo vloerdelen door het minder gladde oppervlak minder op dan bij de gladde vloerdelen.

Meer over de randen van bamboe vloeren.

De afmeting van Moso Topbamboo vloerdelen

  • De side pressed bamboe Topbamboo vloerdelen hebben een afmeting van 12,8 cm breed, 96 cm lang en 10 mm dik. Er zitten 12 planken in een pak, de Topbamboo wordt verkocht per pak van 1,475 m2.
  •  De density (geperste bamboe) vloerdelen hebben een afmeting van 12,5 cm breed, 92 cm lang en ook 10mm dik, in een pak zit dan 1,38 m2 en weegt ongeveer 13 kilo. Een pak weegt ongeveer 12 kilo.

Verkoop alleen per pak. Houd er rekening mee dat je iets meer nodig hebt dan je netto vloer oppervlak, meestal tot ca. 5% extra. i.v.m zaagverlies.

Meer over de afmetingen van Moso bamboe vloerdelen en de verpakking van Moso bamboe vloerdelen.

Opbouw van de Moso Topbamboo vloerdelen

De Moso Topbamboo vloerdelen zijn opgebouwd uit een HDF (High Density Fiber board) middenlaag met aan de onderkant een zachthout tegenfineer. Bovenop bevindt zich de bamboe toplaag van 2,5 mm dik. Door deze opbouw is het een stabiel vloerdeel dat maar weinig krimpt en uitzet. Door de HDF middenlaag is dit deel relatief dun, maar het is wel stijf genoeg om zwevend te leggen.

De constuctie van Topbamboo, dwarsdoorsnede
Dwarsdoorsnede van een Topbamboo vloerdeel. Het vloerdeel is 10 mm dik en heeft een bamboe toplaag van 2,5 mm, daaronder HDF en onderop een laag tegenfineer, aan beide zijkanten zie je het kliksysteem.

Meer over de opbouw van Moso bamboe vloerdelen.

Afwerking van de Topbamboo vloerdelen

Alle Topbamboo vloerdelen zijn gelakt, 80g per m2.

Meer over de afwerking van Moso bamboe vloeren.

Het leggen van Moso Topbamboo vloerdelen

Topbamboo vloerdelen kunnen zowel zwevend als vol verlijmd gelegd worden. Topbamboo heeft een kliksysteem (in tegenstelling tot een mes-en-groef verbinding) en is daardoor makkelijk zelf te leggen als je de vloer zwevend legt. Wel is vol verlijmd leggen met een kliksysteem juist weer moeilijker.
Bij zwevend leggen heb je een ondervloer nodig, bij vol verlijmd leggen heb je lijm nodig, geen ondervloer.
Als je de vloer wilt laten leggen is zwevend leggen is goedkoper dan vol verlijmd leggen.

Meer over het zelf leggen of laten leggen van je bamboe vloer. Zie ook de leginstructie voor Topbamboo vloeren.

Topbamboo vloerdelen op vloerverwarming

Topbamboo vloerdelen kunnen op vloerverwarming gelegd worden, mits vol verlijmd. Voor een vloerverwarming geldt een maximum waarde voor de warmteweerstand van de vloerdelen. De warmte weerstand is 0,0591 m2K/W voor de side pressed bamboe Topbamboo vloerdelen, en 0,0542 m2K/W voor de density bamboe Topbamboo vloerdelen.
In kleinere ruimten kun je Topbamboo eventueel zwevend leggen op vloerverwarming, met een ondervloer die speciaal geschikt is voor vloerverwarming, al wordt dat niet door Moso gegarandeerd.

Meer over bamboe vloeren op vloerverwarming en op vloerkoeling.

Onderhoud van Topbamboo vloerdelen

Alle Topbamboo bamboe vloerdelen zijn gelakt dus makkelijk schoon te maken en te onderhouden. De vloer stofzuigen en als nodig afnemen met weinig water, gebruik dan een speciaal vloeren reinigingsmiddel of bijvoorbeeld Ecovert vloerzeep of doodgewone vloeibare groene zeep, in ieder geval niet met een agressief of schurend middel. Als je krasjes in de lak van je Topbamboo bamboe vloerdelen krijgt kun je die meestal wegwerken met een polish. Poets die niet te fanatiek uit als je geen glimmende vloer wilt. De Topbamboo vloerdelen met een glad oppervlak met transparante lak kunnen bij zware slijtage zonodig opgeschuurd en nogmaals gelakt worden.

Meer over het onderhoud van bamboe vloeren.

De duurzaamheid van Moso Topbamboo vloerdelen

Topbamboo bamboe vloerdelen bestaan voor een kwart bamboe, en bamboe is duurzamer dan de overige bestanddelen. 100% bamboe vloerdelen zijn een duurzamer keuze, deze delen zijn wel gegarandeerd CO2 neutraal. Maar een Topbamboo deel is weer wel een meer verantwoorde keuze dan een soortgelijk vloerdeel met een houten toplaag.

Meer over bamboe vloeren en duurzaamheid.

De hardheid van Moso Topbamboo vloerdelen

De Brinell hardheid  van de side pressed Topbamboo vloerdelen  ≥ 4 kg/mm2 (iets harder dan eiken), voor de density Topbamboo vloerdelen ≥ 9,5 kg/mm2 (harder dan het hardste tropisch hardhout).

Zie ook: Hoe hard is een bamboe vloer?

De garantie Topbamboo vloerdelen

De garantie van Moso op de Topbamboo bamboe vloerdelen – bij normaal gebruik – is 10 jaar. Op de meeste andere bamboe vloerdelen is dat 30 jaar.

Meer over garantie op Moso bamboe vloeren.

Wat kost een Moso Topbamboo vloer?

De prijs die bij elk type Topbamboo vloerdeel genoemd wordt is de prijs voor de vloerdelen, dus is dus de prijs exclusief vervoer, ondervloer of lijm, randafwerking (afdeklat of plint, materiaal en kosten plaatsing) en de kosten voor de legger (als je dat niet zelf doet). De kosten voor de legger zijn de kosten voor het leggen van de vloer en het plaatsen van de randafwerking. Behalve de kosten van de vloerdelen heb je kosten voor:

  • als je niet zelf legt: het leggen (zwevend leggen of vol verlijmd leggen),
  • ondervloer (bij zwevend leggen) of lijm en eventueel voorstrijk (bij vol verlijmen),
  • voor de randafwerking (plint of afdeklat), de kosten voor de materialen, eventueel kosten voor het monteren, en
  • het vervoer.

Meer over wat kost een bamboe vloer?

Moso Topbamboo vloerdelen bestellen

De Topbamboo bamboe vloerdelen kun je bij ons in de winkel bestellen, of per mail. Let op, de prijs is per m2, niet per pak. De pakinhoud kan per vloerdeel verschillen. De side pressed Topbamboo vloerdelen worden verkocht per pak van 1,475 m2, de density Topbamboo vloerdelen per pak van 1,38 m2.

Meer informatie over een Moso bamboe vloer bestellen.

Goedkopere restpartij Moso Topbamboo vloeren via onze Outlet

In onze winkel in Amsterdam kunnen we je alles vertellen over bamboe vloeren en daar kun je alle reguliere (gewone, niet-outlet) bamboe vloeren bestellen. Je kunt je vloer ook per mail bestellen, maar de meeste klanten komen eerst even langs. Naast de winkel hebben we ook de Bamboe Vloeren Outlet, die bevindt zich niet in Amsterdam maar in De Goorn, een half uurtje boven Amsterdam. In de Outlet zijn regelmatig goedkopere restpartijen beschikbaar, het complete aanbod staat online. Er is misschien niet altijd precies bij wat je zoekt, of misschien is er niet genoeg van op voorraad, en op is op, maar het loont wel de moeite om even te kijken.

Informatie van fabrikant Moso over Topbamboo vloerdelen