Moso Bamboo Elite vloerdelen

Moso Bamboo Elite samples

De Moso Bamboo Elite is er in de zes standaard bamboe uiterlijken én met een gestreepte caramel density toplaag:

 • caramel side presssed (bruin, smalle latjes, rechts midden),
 • caramel plain pressed (bruin, bredere latjes, links onder),
 • caramel density (bruin, geperste structuur, midden boven),
 • caramel density gestreept (gemengde geperste structuur, rechts boven),
 • naturel side presssed (blond ,smalle latjes, links midden),
 • naturel plain pressed (blond, bredere latjes, rechts onder), en
 • naturel density (blond, geperste structuur, links boven).

Alle Bamboo Elite vloerdelen zijn van 100% bamboe. Het zijn grote planken. De Purebamboo vloerdelen zijn wat kleiner van afmeting dan de Bamboo Elite delen en zijn een iets goedkoper alternatief.

Soorten Moso Bamboo Elite vloerdelen

Deze Bamboo Elite vloerdelen zitten in het Moso asssortiment:

Het uiterlijk van Moso Bamboo Elite vloeren

Bamboo Elite gestreept, niet meer in het standaard assortiment

Bamboo Elite is er in de zes de standaard uiterlijken: caramel en naturel kleur, beide in de structuren side pressed, plain pressed of density.

De Bamboo Elite in caramel density met donkere strepen erin wordt niet meer door Moso geleverd. We kunnen echter wel een soortelijke vloer via een Belgische importeur leveren. Prijs op aanvraag, ca. 80,- euro per m2.

Meer over het uiterlijk van Moso bamboe vloeren.

Randen van Bamboo Elite vloerdelen

Alle gelakte Moso Bamboo Elite vloerdelen hebben een microvelling. Een velling is een kleine afschuining rondom aan de zijkanten, waardoor je een kleine v-vormige groef tussen de planken krijgt. De onbehandelde Bamboo Elite vloerdelen zijn scherp gekant, daar zit dus geen v-groefje tussen de planken, het oppervlak is helemaal glad.

Meer over de randen van bamboe vloeren.

De afmeting van Moso Bamboo Elite vloerdelen

 • De side pressed en plain pressed bamboe Bamboo Elite vloerdelen zijn 15,9 cm breed, 1m96 lang en 15 mm dik. In een pak zitten 8 planken en 2,493 m2. Een pak weegt ongeveer 26 kg.
 • De density (geperste bamboe) vloerdelen hebben een afmeting van 14,2 cm breed, 1m83 lang en 13 mm dik, in een pak van 6 planken zit 1,559 m2 en een pak weegt ongeveer 16 kilo.
 • De gestreepte density vloerdelen hebben een afmeting van 12,8 cm breed, 1m85  lang en 13 mm dik, in een pak van 8 planken zit 1,894 m2 en een pak weegt ongeveer 20 kilo.

Verkoop alleen per pak. Houd er rekening mee dat je iets meer nodig hebt dan je netto vloer oppervlak, meestal tot ca. 5% extra. i.v.m zaagverlies.

Meer over de afmetingen van Moso bamboe vloerdelen en de verpakking van Moso bamboe vloerdelen.

Opbouw van de Moso Bamboo Elite vloerdelen

Alle Bamboo Elite delen hebben een drielaags opbouw en zijn van 100% bamboe. De middelste laag bamboe is dwars verlijmd. De dikte van de bovenste laag is ca. 5 mm voor de plain pressed en side pressed Bamboo Elite vloerdelen,  en bij de density Bamboo Elite delen is de dikte van de toplaag ca. 3 mm. De Moso Purebamboo vloerdelen lijken op de Bamboo Elite delen, ze zijn echter wat kleiner, maar ook wat voordeliger.

Meer over de opbouw van Moso bamboe vloerdelen.

Afwerking van de Bamboo Elite vloerdelen

De meeste Bamboo Elite delen zijn gelakt met 85 gram matte Bona lak per m2, alleen de caramel plain pressed en de caramel side pressed varianten zijn ook onbehandeld verkrijgbaar. De caramel density en naturel density Bamboo Elite vloerdelen zijn zowel gelakt als voorgeolied verkrijgbaar, De voorgeoliede delen zijn geolied met Woca olie en luchtgedroogd. Na het leggen direct éénmaal na-oliën.

Meer over de afwerking van Moso bamboe vloeren.

Bamboo Elite

Het leggen van Moso Bamboo Elite vloerdelen

Bamboo Elite vloerdelen kunnen zowel zwevend als vol verlijmd gelegd worden.
Bij zwevend leggen heb je een ondervloer nodig, bij vol verlijmd leggen heb je lijm nodig, geen ondervloer.
Als je de vloer wilt laten leggen is zwevend leggen is goedkoper dan vol verlijmd leggen.

Meer over het zelf leggen of laten leggen van je bamboe vloer. Zie ook de leginstructie voor Bamboo Elite vloeren.

Bamboo Elite vloerdelen op vloerverwarming

Bamboo Elite vloerdelen kunnen op vloerverwarming gelegd worden, als ze vol verlijmd worden. Voor een vloerverwarming geldt een maximum waarde voor de warmteweerstand van de vloerdelen. De warmte weerstand is 0,0882 m2K/W voor de side pressed en plain pressed Bamboo Elite vloerdelen, en 0,0471 m2K/W voor de density bamboe Bamboo Elite vloerdelen.
In kleinere ruimten kun je Bamboo Elite eventueel zwevend leggen op vloerverwarming, met een ondervloer die speciaal geschikt is voor vloerverwarming, al wordt dat niet door Moso gegarandeerd.

Meer over bamboe vloeren op vloerverwarming en op vloerkoeling.

Onderhoud van Bamboo Elite vloerdelen

Bamboo Elite

De gelakte Bamboo Elite vloerdelen kan je gewoon  stofzuigen en zonodig afnemen met weinig water, gebruik dan een speciaal vloeren reinigingsmiddel of bijvoorbeeld Ecovert vloerzeep of doodgewone vloeibare groene zeep, in ieder geval niet met een agressief of schurend middel. Als je kleine krasjes in de lak van je  bamboe vloerdelen krijgt kun je die meestal wegwerken met een polish. Poets die niet te fanatiek uit als je geen glimmende vloer wilt.

De onbehandelde Bamboo Elite vloerdelen kan je naar wens af (laten) werken, met transparante of gekleurde (hardwax)olie of met lak.

De voorgeoliede Bamboo Elite vloerdelen moet je direct na het leggen (laten) na-oliën. Als de vloer schraal wordt dan bijwerken met onderhoudsolie.

Meer over het onderhoud van bamboe vloeren.

De duurzaamheid van Moso Bamboo Elite vloerdelen

Bamboo Elite bamboe vloerdelen bestaan voor 100% uit bamboe en zijn daarom een duurzamer keuze dan een deels bamboe vloer of een houten vloer. Deze delen zijn gegarandeerd CO2 positief.

Meer over bamboe vloeren en duurzaamheid.

De hardheid van Moso Bamboo Elite vloerdelen

De Brinell hardheid  van de side pressed en plain pressed Bamboo Elite vloerdelen  ≥ 4 kg/mm2 (iets harder dan eiken), voor de density Bamboo Elite vloerdelen ≥ 9,5 kg/mm2 (harder dan het hardste tropisch hardhout).

Zie ook: Hoe hard is een bamboe vloer?

De garantie op Bamboo Elite vloerdelen

De garantie van Moso op de Bamboo Elite bamboe vloerdelen – bij normaal gebruik – is 30 jaar.

Meer over garantie op Moso bamboe vloeren.

Wat kost een Moso Bamboo Elite vloer?

Bamboo Elite

De prijs die hierboven bij elk type Bamboo Elite vloerdeel genoemd wordt is de prijs voor de vloerdelen. Dat is dus is dus de prijs exclusief vervoer, ondervloer of lijm, randafwerking (afdeklat of plint, materiaal en kosten plaatsing) en de kosten voor de legger (als je dat niet zelf doet). De kosten voor de legger zijn de kosten voor het leggen van de vloer en het plaatsen van de randafwerking. Behalve de kosten van de vloerdelen heb je kosten voor:

 • als je niet zelf legt: het leggen (zwevend leggen of vol verlijmd leggen),
 • ondervloer (bij zwevend leggen) of lijm en eventueel voorstrijk (bij vol verlijmen),
 • voor de randafwerking (plint of afdeklat), de kosten voor de materialen, eventueel kosten voor het monteren, en
 • het vervoer.

Meer over wat kost een bamboe vloer?

Moso Bamboo Elite vloerdelen bestellen

De Bamboo Elite bamboe vloerdelen kun je bij ons in de winkel bestellen, of per mail. Let op, de prijs is per m2, niet per pak. De pakinhoud kan per vloerdeel verschillen. De side pressed en plain pressed Bamboo Elite vloerdelen worden verkocht per pak van 2,493 m2, de density Bamboo Elite vloerdelen per pak van 1,559 m2 de gestreepte density delen per pak van 1,894 m2.

Meer informatie over een Moso bamboe vloer bestellen.

Goedkopere restpartij Moso Bamboo Elite vloeren via onze Outlet

In onze winkel in Amsterdam kunnen we je alles vertellen over bamboe vloeren en daar kun je alle reguliere (gewone, niet-outlet) bamboe vloeren bestellen. Je kunt je vloer ook per mail bestellen, maar de meeste klanten komen eerst even langs. Naast de winkel hebben we ook de Bamboe Vloeren Outlet, die bevindt zich niet in Amsterdam maar in De Goorn, een half uurtje boven Amsterdam. In de Outlet zijn regelmatig goedkopere restpartijen beschikbaar, het complete aanbod staat online. Er is misschien niet altijd precies bij wat je zoekt, of misschien is er niet genoeg van op voorraad, en op is op, maar het loont wel de moeite om even te kijken.

Informatie van fabrikant Moso over Bamboo Elite vloerdelen