Moso Purebamboo vloerdelen

Samples van alle soorten Moso Purebamboo
Samples van alle soorten Moso Purebamboo

Zie voor de actuele voor prijzen, varianten en specificaties onze Moso bamboe vloeren prijslijst.

Alle Moso Purebamboo vloerdelen zijn van 100% bamboe. Het zijn de “kleine broertjes” van de wat grotere Bamboo Elite planken.

Twee grotere planken – caramel density en naturel density – die eerst Bamboo Solida heetten, vallen nu ook onder de Purebamboo.

Soorten Moso Purebamboo vloerdelen

Deze Purebamboo vloerdelen zitten in het Moso asssortiment:

Het uiterlijk van Moso Purebamboo vloeren

Caramel plain pressed Purebamboo
Caramel plain pressed Purebamboo

Purebamboo is er in de zes de standaard uiterlijken (caramel en naturel kleur, beide in de structuren side pressed, plain pressed of density)

Meer over het uiterlijk van Moso bamboe vloeren.

Randen van Purebamboo vloerdelen

Alle gelakte Moso Purebamboo vloerdelen hebben een microvelling. Een velling is een kleine afschuining rondom aan de zijkanten, waardoor je een kleine v-vormige groef tussen de planken krijgt. De onbehandelde Purebamboo vloerdelen zijn scherp gekant, daar zit dus geen v-groefje tussen de planken, het oppervlak is helemaal glad.

Meer over de randen van bamboe vloeren.

De afmeting van Moso Purebamboo vloerdelen

  • De side pressed en plain pressed bamboe Purebamboo vloerdelen zijn 9,6 cm breed, 96 cm lang en 15 mm dik. In een pak zitten 22 planken en 2,212 m2. Een pak weegt ongeveer 22 kg.
  •  De density (geperste bamboe) vloerdelen hebben een afmeting van 12,5 cm breed, 91,5 cm lang en 12 mm dik, in een pak van 22 planken zit 2,108 m2 en een pak weegt ongeveer 20 kilo.

Verkoop alleen per pak. Houd er rekening mee dat je iets meer nodig hebt dan je netto vloer oppervlak, meestal tot ca. 5% extra. i.v.m zaagverlies.

Meer over de afmetingen van Moso bamboe vloerdelen en de verpakking van Moso bamboe vloerdelen.

Opbouw van de Moso Purebamboo vloerdelen

De plain pressed delen zijn drielaags, de side pressed en density delen hebben een éénlaags opbouw.  De Moso Purebamboo vloerdelen lijken op de Bamboo Elite delen, die zijn echter een stuk groter en altijd drielaags.

Een éénlaags en een drielaags Purebamboo vloerdeel
Stukken van een éénlaags naturel side pressed (links) en een drielaags caramel plain pressed (rechts) Purebamboo vloerdeel.
Purebamboo caramel density vloerdeel, zijaanzicht

Meer over de opbouw van Moso bamboe vloerdelen.

Afwerking van de Purebamboo vloerdelen

De meeste Purebamboo delen zijn gelakt met 85 gram matte Treffert lak per m2, alleen de caramel plain pressed en de caramel side pressed varianten zijn ook onbehandeld verkrijgbaar. En zijn geen voorgeoliede Purebamboo vloerdelen.

Meer over de afwerking van Moso bamboe vloeren.

Naturel side pressed Purebamboo vloerdelen
Naturel side pressed Purebamboo vloerdelen

Het leggen van Moso Purebamboo vloerdelen

Purebamboo vloerdelen kunnen zowel zwevend als vol verlijmd gelegd worden.
Bij zwevend leggen heb je een ondervloer nodig, bij vol verlijmd leggen heb je lijm nodig, geen ondervloer.
Als je de vloer wilt laten leggen is zwevend leggen is goedkoper dan vol verlijmd leggen.

Meer over het zelf leggen of laten leggen van je bamboe vloer. Zie ook de leginstructie voor Purebamboo vloeren.

Purebamboo vloerdelen op vloerverwarming

Purebamboo vloerdelen kunnen op vloerverwarming gelegd worden, als ze vol verlijmd worden. Voor een vloerverwarming geldt een maximum waarde voor de warmteweerstand van de vloerdelen. De warmte weerstand is 0,0882 m2K/W voor de side pressed en plain pressed Purebamboo vloerdelen, en 0,0471 m2K/W voor de density bamboe Purebamboo vloerdelen.
In kleinere ruimten kun je Purebamboo eventueel zwevend leggen op vloerverwarming, met een ondervloer die speciaal geschikt is voor vloerverwarming, al wordt dat niet door Moso gegarandeerd.

Meer over bamboe vloeren op vloerverwarming en op vloerkoeling.

Onderhoud van Purebamboo vloerdelen

De gelakte Purebamboo vloerdelen kan je gewoon  stofzuigen en zonodig afnemen met weinig water, gebruik dan een speciaal vloeren reinigingsmiddel of bijvoorbeeld Ecovert vloerzeep of doodgewone vloeibare groene zeep, in ieder geval niet met een agressief of schurend middel. Als je kleine krasjes in de lak van je Purebamboo bamboe vloerdelen krijgt kun je die meestal wegwerken met een polish. Poets die niet te fanatiek uit als je geen glimmende vloer wilt.

De onbehandelde Purebamboo vloerdelen kan je naar wens af (laten) werken, met transparante of gekleurde (hardwax)olie of met lak.

Meer over het onderhoud van bamboe vloeren.

De duurzaamheid van Moso Purebamboo vloerdelen

Purebamboo bamboe vloerdelen bestaan voor 100% uit bamboe en zijn daarom een duurzamer keuze dan een deels bamboe vloer of een houten vloer. Deze delen zijn gegarandeerd CO2 positief.

Meer over bamboe vloeren en duurzaamheid.

De hardheid van Moso Purebamboo vloerdelen

De Brinell hardheid  van de side pressed en plain pressed Purebamboo vloerdelen  ≥ 4 kg/mm2 (iets harder dan eiken), voor de density Purebamboo vloerdelen ≥ 9,5 kg/mm2 (harder dan het hardste tropisch hardhout).

Zie ook: Hoe hard is een bamboe vloer?

De garantie op Purebamboo vloerdelen

De garantie van Moso op de Purebamboo bamboe vloerdelen – bij normaal gebruik – is 30 jaar.

Meer over garantie op Moso bamboe vloeren.

Wat kost een Moso Purebamboo vloer?

De prijs die hierboven bij elk type Purebamboo vloerdeel genoemd wordt is de prijs voor de vloerdelen. Dat is dus is dus de prijs exclusief vervoer, ondervloer of lijm, randafwerking (afdeklat of plint, materiaal en kosten plaatsing) en de kosten voor de legger (als je dat niet zelf doet). De kosten voor de legger zijn de kosten voor het leggen van de vloer en het plaatsen van de randafwerking. Behalve de kosten van de vloerdelen heb je kosten voor:

  • als je niet zelf legt: het leggen (zwevend leggen of vol verlijmd leggen),
  • ondervloer (bij zwevend leggen) of lijm en eventueel voorstrijk (bij vol verlijmen),
  • voor de randafwerking (plint of afdeklat), de kosten voor de materialen, eventueel kosten voor het monteren, en
  • het vervoer.

Meer over wat kost een bamboe vloer?

Moso Purebamboo vloerdelen bestellen

De Purebamboo bamboe vloerdelen kun je bij ons in de winkel bestellen, of per mail. Let op, de prijs is per m2, niet per pak. De pakinhoud kan per vloerdeel verschillen. De side pressed en plain pressed Purebamboo vloerdelen worden verkocht per pak van 2,212 m2, de density Purebamboo vloerdelen per pak van 2,108 m2.

Meer informatie over een Moso bamboe vloer bestellen.

Goedkopere restpartij Moso Purebamboo vloeren via onze Outlet

In onze winkel in Amsterdam kunnen we je alles vertellen over bamboe vloeren en daar kun je alle reguliere (gewone, niet-outlet) bamboe vloeren bestellen. Je kunt je vloer ook per mail bestellen, maar de meeste klanten komen eerst even langs. Naast de winkel hebben we ook de Bamboe Vloeren Outlet, die bevindt zich niet in Amsterdam maar in De Goorn, een half uurtje boven Amsterdam. In de Outlet zijn regelmatig goedkopere restpartijen beschikbaar, het complete aanbod staat online. Er is misschien niet altijd precies bij wat je zoekt, of misschien is er niet genoeg van op voorraad, en op is op, maar het loont wel de moeite om even te kijken.

Informatie van fabrikant Moso over Purebamboo vloerdelen